Η Α Δημοτικού μαθαίνει τον νομό και τη σημασία του Αθλητισμού!

Η Α Δημοτικού είχε τη χαρά και την τιμή να δεχτεί μία σημαντική επίσκεψη. Η κα. Παναγιώτα Λυκουσά κάθισε μαζί με τους μαθητές δύο διδακτικές ώρες. Τους μίλησε για το επάγγελμά της. Είναι αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας. Άνοιξε συζήτηση μαζί τους για τους κινδύνους που υπάρχουν στο δρόμο, στα μαγαζιά, όπως επίσης και στα μεγάλα πολυκαταστήματα. Συμβούλεψε τους μαθητές να μην απαντούν σε μηνύματα αγνώστων που δέχονται στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Επίσης να μην δέχονται «δώρα» από αγνώστους στο δρόμο. Να εμπιστεύονται και να μιλάνε στους γονείς τους.
Τους έδειξε τα σήματα του αστυνομικού, το καπέλο και το καλοκαιρινό πουκάμισο. Οι μαθητές περιεργάστηκαν και παρατήρησαν τις λεπτομέρειες των αντικειμένων. Δυο μαθητές φόρεσαν το καπέλο και το καλοκαιρινό πουκάμισο του αστυνομικού. Συμβούλεψε τα παιδιά να τολμήσουν να ζητήσουν βοήθεια από την αστυνομία αν χρειαστεί.
Στη δεύτερη διδακτική ώρα η κα. Παναγιώτα Λυκουσά αναφέρθηκε στον αθλητισμό. Τόνισε πως η ασχολία με τον αθλητισμό «δυναμώνει» το μυαλό, το σώμα και την ψυχή. Μας έδειξε τα μετάλλια που έχει κερδίσει σε Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα. Τα παιδιά περιεργάστηκαν και φόρεσαν τα μετάλλιά της. Κατάλαβαν τη διαφορά του χρυσού, του ασημένιου και του χάλκινου. Από τη συζήτηση διαπίστωσαν τη σημασία που έχει η προσπάθεια.
Στο τέλος χάρισε στο κάθε παιδί από μία μπλούζα την οποία είχε φτιάξει μόνη της.

Comments are closed.
Ed Sport News INFO
All the latest school sport and grass roots reports on ED Sport. News, reports, analysis and more.
Επικοινωνία
Στοιχεία επικοινωνίας
Ωράριο: Δευ-Παρ: 09:00 - 17:00 Γραμματεία: κ. Μπέλλου Βασιλική
  • Πατρών 122-124 Ταμπούρια, Πειραιάς, 185-46
  • 210 4610915
  • dimotiko@ekpaideutiria-imp.gr